Hjemmetrening er en tidseffektiv og enkel måte å få inn litt aktivitet i en hektisk hverdag. Fordelen er at det kan gjennomføres i egen stue, ute i hagen eller i garasje. Du trenger ikke sette av mye tid, tenke på dørstokkmilen eller skaffe barnevakt til barna.

Artikkelen er skrevet av coach Astrid Tuven

Sirkeltrening – Styrke for hele kroppen på 20 minutter

Kjør hver øvelse i 1 minutt i 3-4 runder.
Gjennomfør i et utfordrende tempo, men sørg for at du klarer å holde i 1 minutt. Her må du tilpasse underveis.

 1. Utfall⁠
  Enten bulgarske utfall med ett ben hvilende på en stol, seng eller benk. Eller gående utfall på gulvet hjemme, i hagen eller garasjen.

 2. Omvendt roing⁠
  Ligg under kjøkkenbordet og trekk deg opp. Denne øvelsen trener rygg, skuldre, kjerne og noe armer.
 3. Pushups⁠
  Trener primært bryst og kan enkelt kjøres på bakken. Om du ikke er så sterk i denne øvelsen kan du kjøre på kne eller mot et bord, sofa eller vegg for litt enklere belastning. ⁠
 4. Mountain climbers ⁠
  Her trenes hovedsakelig kjerne men også noe skuldre og armer. Trenger kun en ledig plass på gulvet. ⁠Plasser håndflatene i gulvet med strak rygg og stram kjerne, vekselvis trekker du annenhvert kne opp mot brystet mens du fokuserer på å stramme magen.
 5. Dips
  Du kan kjøre denne triceps øvelsen på en stol i stuen eller en benk på lekeplassen. ⁠Sett håndflatene på benken og senk setet ned mot bakken slik at albuene får 90 grader før du presser deg opp igjen. Forsøk å kun bruke armene og la beina hvile så mye som mulig.
 6. Burpees⁠
  Her trener du både magemuskler og får opp pulsen samtidig. Alt du trenger er litt ledig plass på gulvet. Her skal du legge deg flatt ned på mage før du reiser deg opp i ett hopp. Så gjenta. – ja, det er tungt og litt krevende!

Så enkelt kan du få inn en økt i en hektisk hverdag. Etter noen uker med denne økten vil du kjenne at du holder et kjappere tempo og holder ut lenger. Du blir i bedre form. Kanskje kan du utfordre de andre i husstanden? Hvem klarer flest burpees på 1 minutt?

Vi har også laget en artikkel som gir deg en økt som kan gjennomføres med helt enkelt utstyr.

Få flere tips fra Astrid, eller bestill coaching direkte fra henne allerede i dag.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *